[...] uporczywe zylaki, reumatyzm , owrzodzenia, tradzik, choroby skórne.Regularne zazywanie niektórych leków, w tym pigulek antykoncepcyjnych , oraz picie alkoholu wpływa na obniżenie poziomu cynku w organizmie człowieka. magnez (Mg, lac. magnesium) - przyczyny niedoboru magnezu : naduzywanie alkoholu, picie kawy, stosowanie hormonalnych srodków [...]
wszystko pięknie i fachowo ale jednego nie rozumiem glukoza to cukier prosty więc spożywanie glukozy spowoduje nagłe wytorzenie insuliny co z koleji spowoduje obniżenie poziomu glukozy w krwi? to jak zachowac odpowiedni poziom glukozy we krwi?? "sztuką jest zyć a prawdziwym arcydziełem żyć i nie zejść na psy"
[...] jest enzymem należącym do cytochromów P-450. Zapewnia transformację androstendionu do estronu i testosteronu do estradiolu. Nadmiar aromatazy u mężczyzn powoduje obniżenie poziomu wolnego testosteronu i podniesienie poziomu estrogenów, a w następstwie ---> ginekomastię (przerost gruczołów piersiowych) u mężczyzn; natomiast niedobór [...]
Z tymi pytaniami to tak powoli, bo aż tak czasowy to nie jestem W miarę możliwości chętnie odpowiem 1: Czy jest Ci znane zjawisko bezinsulinowego transportu glukozy ? Christian Thibaudeau twierdzi że podczas jednego z jego treningów zwiększa się wykorzystanie składników odżywczych dzięki pewnym technikom ćwiczeń. Efekt bezinsulinowego transportu [...]
[...] i za działanie niektórych enzymów. Bierze udział w transporcie tlenu oraz w procesie produkcji energii. Polepsza kondycję i wytrzymałość. Niedobór żelaza powoduje obniżenie wydolności fizycznej, zmęczenie, gorszą sprawność psychosomatyczną i złe samopoczucie. Selen – jako przeciwutleniacz zwalcza tzw. „wolne [...]
[...] Tolerance Factor) wraz z wit. PP (przy jej braku w diecie sam chrom nic nie daje). Powoduje zwiększenie przyswajania glukozy przez komórki mięśni i układu nerwowego, a przez obniżenie poziomu glukozy powoduje zakończenie wydzielania insuliny przez trzustkę, co zapobiega huśtawce glikemicznej. Zaspokojenie zapotrzebowania mózgu na glukozę redukuje [...]
[...] węglowodanów po treningu tak naprawdę wyrządzisz sobie więcej szkody niż pożytku. Odcięcie dopływu energii w tym czasie, kiedy mięśnie dopominają się o nie, spowoduje obniżenie tempa metabolizmu. Spowolnienie metabolizmu oznacza mniejsze szanse na wystąpienie anabolizmu i niestety prowokuje organizm do magazynowania tłuszczu. Dlatego po [...]
[...] pokrywała w 100% kosztów wydatku energetycznego i by została podana jak najszybciej po wysiłku. a ja mam takie podejscie ze w D$%% mam czy glikogen się zregeneruje, tylko obniżenie kortyzolu mnie interesuje, Glukoneogeneza zatroszczy się o glikogen, szczególnie na tak obfitej w białko i tłuszcz diecie. BCAA o ile sie orientuje nie tyle [...]
[...] wstrzykiwać, wystarczy uważnie przeczytać badanie i odnieść zawarte informacje do wiedzy z zakresu biochemii i fizjologii. Swoją drogą - ciekawostka - prostym sposobem na obniżenie aktywności kortyzolu jest zmniejszenie podaży metioniny, z resztą potencjalnych pozytywnych sutków z takiego zabiegu jest o wiele więcej. Z mojej strony EOT. [...]
[...] W ubiegłym roku w prasie medycznej włoskiej opublikowano wyniki niewielkiego studium, podczas którego wykazano, że spożywanie diety bogatej w argininę powodowało znaczące obniżenie ciśnienia krwi. (uwaga jeśli ktoś z czytelników cierpi na podobny problem, zanim zaczniecie stosować suplementację argininą, dobrze byłoby skonsultować to z waszym [...]
[...] się zastosujesz. Rygorystyczne diety ketogenne(bez ładowań węglowodanów) bardzo dobrze sprawdzają się u badanych osób z dużą nadwagą. Hamowanie apetytu, ustabilizowanie/obniżenie poziomu insuliny/glukozy we krwi, zmiany adaptacyjne w obrębie wykorzystania kwasów tłuszczowcych w celach energetycznych są z pewnością pomocne. Trudno jednak [...]
[...] jest enzymem rozkładającym sacharozę na części składowe, czyli fruktozę i glukozę. Stężenie tego enzymu jest dość silnie skorelowane ze stosowaną dietą. Głodówki powodują obniżenie tego enzymu, natomiast dieta wysoko-węglowodanowa przyczynia się do wzrostu jego stężenia. Podobnie reagują osoby chore na cukrzycę. Leki blokujące działanie [...]
[...] odpowiada również za anaboliczne działanie testosteronu (testosteron wnika do komórek, ale do jądra komórkowego dostaje się jego metabolit - DHT). Obniżenie poziomu DHT = obniżenie anabolicznej mocy testosteronu. Testek, szkoda czasu na dyskusje nad niezaprzeczalnymi faktami. Korelacja przyczynowo-skutkowa jest tutaj właśnie takim faktem [...]
[...] tkanki tłuszczowej dla celów energetycznych. 6)wzrost rozmiarów klatki piersiowej u chłopców, piersi i bioder u dziewcząt 7.) U kobiet poważne efekty uboczne to trwałe obniżenie głosu, nieregularne miesiączkowanie, powiększenie łechtaczki, zmiany skórne, pojawienie się łysienia typu męskiego oraz pojawienie się owłosienia na twarzy i ciele. [...]
[...] . Zastosowanie: Stosowany w przemyśle spożywczym jako rozpuszczalnik, rozcieńczalnik, stabilizator i substancja klarująca. W wyższych stężeniach działa konserwująco przez obniżenie aktywności wodnej. ___________________________________________________________ 1,2 - Propandiol USP Na terenie UE 1,2-Propandiol dopuszczony został do użytku w [...]
[...] oraz efedryna osłabiają działanie deksametazonu, a estrogeny je nasilają. Działanie niepożądane: Leczenie krótkotrwałe: zwiększenie ryzyka krwawień z przewodu pokarmowego, obniżenie tolerancji glukozy, większa podatność na zakażenia. Leczenie długotrwałe (>2 tyg.): twarz „księżyca w pełni”, sylwetka cushingoidalna, osłabienie [...]
[...] mineralną kości.Niskie spożycie białka może mieć także negatywny wpływ na kości. Chociaż niskie spożycie białka powoduje mniejsze wydalanie wapnia, powoduje także obniżenie absorpcji w jelitach.Czystym efektem jest obniżanie równowagi wapniowej względem obniżania spożycia białka. MIT CZWARTY CHOROBY SERCA Nie tylko naukowa [...]
[...] gęstością mineralną kości.Niskie spożycie białka może mieć także negatywny wpływ na kości. Chociaż niskie spożycie białka powoduje mniejsze wydalanie wapnia, powoduje także obniżenie absorpcji w jelitach.Czystym efektem jest obniżanie równowagi wapniowej względem obniżania spożycia białka. MIT CZWARTY CHOROBY SERCA Nie tylko naukowa literatura [...]
[...] masy ciała. Należy jednak pamiętać aby spożyty produkt nie posiadał zbyt wysokiego indeksu glikemicznego, bowiem może spowodować zwiększenie wydzielania insuliny i gwałtowne obniżenie poziomu cukru we krwi. Korzystniejsze w tym przypadku są produkty zawierające fruktozę - która wolniej wchłania się z przewodu pokarmowego. Ma to szczególne [...]